Friday, February 5, 2010

Main Masak-Masak

Jumaat yang indah. Tidur dan berehat sepuas hati. Lupakan seketika kerja-kerja sekolah. Tengahari - masak ala kadar dan makan. Apa yang saya masak????

Jeruk mamae. Tak masak, beli kat kedai je

Lawa. Yang ni pun tak perlu masak. Potong-potong/tumbuk dan gaul sahaja.

Ikan pekasam Tasik Raban. Semestinya gorengkan saja. Sungguh sedap......

Telur masin yang kurang/tak masin.

Satu-satunya lauk yang betul-betul kena masak.

Macam takde kerja le pulak.
Masak simple macam ni pun nak masukkan dlm blog. Hehehe.

Esok sekolah........ uwaa.

12 comments:

pak long said...

salam buat cikgu....
mak aiii sedapnya menu...simple tapi memang membangkitkan selera...
"kawe suko jerok mamey"

Bint Lazim said...

aaaaaaaaaaa lapaaar che sue.

jue mj said...

mak aiii... besaunya udang.... penuh satu pinggan....

Rumah Kuning said...

pak long,
tak ramai orang sekarang yang pandai sediakan jeruk mamae tu, termasuklah saya. hehehe

Rumah Kuning said...

nor,
bukan ke awak on diet??? takpe...takpe... nanti c su tolong makan.

Rumah Kuning said...

jue mj,
bukan udang yang besar, tapi mangkuk yang kecik. hehehe

hafzan lazim said...

udang tu nok jugok, lawa tu hok nok sekali. haha

TokNabe said...

Jeruk mame, ike pekase, telur jeruk.. cukup doh buat make dgn selero tu.

c su said...

je,
lawa tu senang je nak buat. gaul ikan dgn sambal je....hehehe

rumah kuning said...

toknabe,
menu org2 lama mcm kita je ni. org2 muda tak pandang pun.

echah_syed said...

betul tu bakal menantu tak pandai makan ikan masin dgn jerok mamey :(

rumah kuning said...

combi,
krn cinta segalanya menjadi mudah....kan..kan??