Sunday, January 6, 2008

Sabtu Pertama 2008

Pagi tadi aku ke sekolah sebab ada gotong royong.
Sebagai guru kelas, aku dan pelajar perempuan
dikehendaki membersih dan menghias kelas kami.
Selepas gotong-royong terus balik rumah dan
keluar makan tengahari di KB.
Dlm perjalanan tu ternampak orang jual rambutan.
Terus u turn kereta & beli buah ni. Lama dah tak jumpa.
Sukanyee...
Lepas makan tengahari tu, kami terus ke
Pantai Bisikan Bayu.
Ronda-ronda sambil makan jagung bakar.
Pantai nampak cantik tapi sayangnya dipenuhi
dengan semak dan bangunan yang terbiar.
Sempat snap gambar ni dalam perjalanan balik.

5 comments:

mama ranggie said...

kalo di jaga pantai tu mesti cantik kan?

Jie said...

cikgu....leh sy bg pendapat..ape kata comment box ni di set kan pop up new window...sbb nk senang nk tulis komen sambil nengok entry...


setting > comments > Show comments in a popup window? klik YES.

save.


Dekat ke rumah dgn pantai..hari2 ade gambo pantai..bestnya...kita ni nk g pantai kena mandu 2-3 jam...

cikgu panji said...

K.Jie, saya cuba, saya bukan reti sangat.hehe
Memang rumah dekat pantai, yg paling dekat 15 minit dari rumah.

---> kelat said...

waaaaaaa... best nyer ghumoh tepi pantaiii... sini tadek pantai pongggg... yg adeeee... hanye lombong2 jerkkkkk... tu pon da abis kene tambokkkk... wat skim perumahan... huhuhu...

cikgu panji said...

Kelat, mai le sini.Ada jawatan kosong... sebagai penolak ombak.Jgn marahhh