Balik sekolah, terus ke dapur. Keluarkan ikan. Selepas digaram kunyitkannya, goreng. Kemudian, terfikir...kuahnya takde. Terus kupas bawang, tumbuk dan masukkan dlm ikan tadi. Dah layu dan naik bau, tuangkan kicap.Jadilah ikan tu lembab-lembab sikit.
ok...siap. Gandingkan dgn sambal belacan. Fuhhh sedapnya.
Hairan...kenapa sedap sangat.
Oh...patut le sedapppp. Rupanya hari ni tak pergi kantin. Bila lapar, semuanya jadi sedap.
Ikan tongkol je pun.
Kalau awak masak macam ni dan rasa tak sedap. Itu tandanya awak belum lapar.
Jadi, tunggu lapar dulu baru makan.
Gerenti sedap.
Ain: ummi, cikgu suruh buat portfolio.
Malam ni berportfolio lah makcik.
8 comments:
ikan tongkol masak gulai makan ngan nasi dagang.. sedapnya..
adam hawa,
betul. ikan terbaik utk digandingkan dgn nasi dagang.
haha!! cikgunya jugale yang kena buat portfolio..
cikgu rashid,
nasib le...tiap2 hari maknya kena buat kerja rumah anak. ngajar sebenarnya... hehehe
anak nyer keje sekolah....maknya yg kena jd assistant...hehehe....biasa tu!
suk ike aya ni bhgn hitam kat tengah tu :)tak tahu bakpo
ibuhani,
jadi assistant tu satu hal. kadang2 nak bawa kertas warna le, nak bawa manik-manik le. yg syoknya mlm tu baru dia cakap.nsb baik bab fotostat, boleh guna printer je.
irfa,
saya pun suka bhgn tengah tu.mesti mkn bhgn tu dulu, baru mkn bhgn lain.hehehe
Post a Comment