Sunday, May 10, 2009

Kreatif???

Petang kelmarin, cp dan ain mengangkut sepupu dan anak-anaknya ke pantai ini. Minum-minum dan makan-makan sambil melihat orang memancing dan sekali sekala boat nelayan pulang/keluar ke laut. Nikmat....Pagi tadi, Ain menghulurkan bungkusan ini. Katanya: Untuk Ummi dan terus naik ke atas meninggalkan saya yang tengah memasak di dapur. Dalam hati, mesti dibungkusnya permainan atau alat-alat tulis miliknya untuk dijadikan hadiah sempena mother's day. Kak Iqah pun selalu menerima nasib seperti itu.


Lepas memasak, saya pun buka bungkusan tersebut. Sedikit tersasar kerana isinya adalah cenderahati aka sisa yang abahnya dapat semasa dinner bersama pelajar-pelajar Kolej Polytech Mara 2 malam lepas. kwang....kwang....kwang........ Ain!!!! Walau apa pun, saya menghargainya.




16 comments:

arsaili said...

salam.. terharu plak tengok ain...bersungguh..semoga menjadi anak yg solehah...ingatan tu yg lebih bermakna kan....selamat hari ibu moga di rahmati ALLAH selalu

cikgu panji said...

arsaili,
harga tak kisah. yg penting ingatan. dan semoga ingatan ini tidak hanya pada hari ini.

TokNabe said...

Perihatin dan penuh kasih sayang. Selamat Hari Ibu.

cikgu panji said...

toknabe,
begitulah akal kanak-kanak darjah satu, umur 7th.
t kasih.

hafzan lazim said...

kreativ molek Ain. Tok budjet hadiah dia gapo. hahahah

HAFIZ said...

selamat hari ibu cikgu....semoga di murahkan rezi dan dilindungi darinya....amin

yellow said...

selamat hari ibu.....

azlanlin said...

Kasih anak pada ibu akan berpanjangan tatkala ibu menyayangi anak-anaknya sepenuh hati dan tidak dibeza-bezakan.

Cara menghargai menjadi tumpuan dan apa yang diberi bukan ukuran.

:: SELAMAT HARI IBU ::

cikgu panji said...

je,
ore german segar ke? lama tak chatting.

cikgu panji said...

hafiz,
t kasih. begitulah hendaknya.

cikgu panji said...

yellow,
selamat hari ibu. 2 hail sihat ke?

cikgu panji said...

azlanlin,
memang tepat sekali. apa yg diberi bukan ukuran.
t kasih.

echah_syed said...

hadiah utk bakal mak mertua takde ker??

tanyakan kat ain jap.. :p

cikgu panji said...

combi,
kahkahkah......
ain cakap: mak mertua tu apa?

Zana S said...

hehe..ada juga ingatan tulus ikhlas dr anak.. kalau zana.. dah bahagia gila rasanya.. :D

wpun balen adiah. ekekeke

cikgu panji said...

zana s,
lucu pun ada. org lain susah2 fikir nak beli hadiah apa. dia pulak senanggg je kitar semula barang orang.