Saturday, March 31, 2012

Oh Makcik Sudah Tua

Male tadi ambo tubik gi keda rozaimi hak sebelah Sri Intan tengah bandar.Kalu gi kedai rozaimi mestilah check mata. Pahtu, pilih ala kadar dan orang keda suruh tunggu sebetar. Ambo tak tunggu dale tuh, ambo gi kedai sri intan, beli buku sebuah sore. tiga beranak tiga buah. Eh pat buah bennanya sebab ambo ambik dua. Pahtu ambo masuk rozaimi semula, teh/tra paka, bayar dan bermulalah fasa baru.... ambo paka spec mata. Paka taim nak bacca jah sebab ambo rabun dekat. Tak rabun mana pun, kalu bacca tu napak kelabu jah sikit. Hehehe dan lagi tuh. Tak sedak lasung paka spec nih. Serabut la ...pah guano?



Ain kata dia tra paka spec mata saing dia.
Saing dia kata napak supo cikgu. hehehe

10 comments:

Ibuhani said...

hehehe....mmg x best pakai cermin mato ni tp nak buat camner. Muda2 dulu sukalah pakai contact lens tp skrg ni malas dh. Pakai jerlah cermin mata. Kira beruntung gaklah RK cuma pakai cermin masa baca jer.

Rumah Kuning said...

ibuhani,
lama-lama nanti, biasa le.nampaknya bertambah lagi le barang dlm hbag selain ubat dan henfon.

Nieda said...

Rajin membaca patutlah kena pakai spec mata.

Rumah Kuning said...

nieda,
tak rajin mana tapi terpaksa. hehehe

SHAHZEE said...

Hai RK.Assalamualaikum:)
RK org klntn ek?sy dulu pun belajar kat kelantan.nk kechek ckit2 bleh je tapi bunyi siam la hehehehe

Nina K's Luviee said...

cun blog...jom follow blog i,i will follow u back http://nina-wns.blogspot.com/

Rumah Kuning said...

SHAHZEE,
ambo ore kelate mek wei. hehehe jom mai kelantan.

Rumah Kuning said...

Nina K's Luviee,
tak cun mana eh... ok kejap lagi saya ziarah.

Irfa said...

ni tgh rasa pening paka spek mata
tak gi check lagi
tak tahu lah kena tambah power @ sebab power dah kurang.hehe
kalau kurang oklah
jgn tambah power dahlah

Rumah Kuning said...

irfa,
kalau boleh taknak makin lama, makin tebal spek mata. masa sekolah dulu, kalau org pakai spek mata, mesti rasa dia tu sangat pandai. hehehe