Tuesday, March 31, 2009

Lagi Pintu Gerbang

Malam tadi sekali lagi saya sekeluarga meronda melihat kemeriahan lampu dan pintu gerbang. Ramai jugak orang yang beria-ia berposing dan mengambil gambar. Bak kata suami : Blogger juga kot... hehehe. Acara tembak-menembak kami malam tadi berakhir dengan pembelian makanan di sebuah restoran makanan Arab yang best itu. Sukaa.....




Bulan ni rasa macam tak berbaloi bayar bil streamyx. Sebelum ni seminggu modem rosak. Kelmarin dan hari ni "berona" lagi. Kali ni mungkin kabel putus atau kena curi pulak sebab dengan telefon sekali sunyi sepi. Sabar je la.... Manusia merancang, Allah yang tentukan.
Broadband ni pulak, masa ni le merangkak-rangkak, semput semacam. Slow yang teramat walaupun sebelum ni ok je tahap kelajuannya. Bayangkan malam tadi berjam-jam menunggu tak lepas untuk upload 4 keping gambar ini. Akhirnya sambung pulak pagi ni. Dugaan.....

11 comments:

manlaksam said...

Waaaa....lip-lap....lip-lap.....comel sungguh!
Terima kasih laaa kerana siarkan gambar ni.Pok Mae suko.

cikgu panji said...

pakman,
ni jah hok buleh ambik ngan kamero murah ambo.hehehe

Anonymous said...

lama tak melawat/menjawab.Tengok gambar2 menambahkan rindu kpd tanah rendah sekebun bunga.

msf

TokNabe said...

comey belaka pintu gerbe tu...

hehe ambo pun streamyx mace siput la ni...

cikgu panji said...

Musafir,
berapa lama dah tak balik tanah rendah sekebun bunga? balik getek weiii....hehehe

De' Sal said...

Alahai....sayu hati melihat keindahan lampu lik lap tu,dapat lihat kat sini pun jadik lah...hu hu.....

cikgu panji said...

hehehe.....nampaknya ramai yg kempunan nak menikmati kerdipan pintu gerbang di negeri cik siti wan kembang ini.

Safiya said...

pandai hang tangkap gambar. ku pk kan kat over n over n over sea gupanya.......

yellow said...

banyak nyer pintu gerbang......!!! kalau afiq tengok ni... mesti nak bawak balik.... hehehe

cikgu panji said...

Safiya,
terimakasih krn singgah blog cp.Pasai ambik gambar tu, sebenarnya bukanlah pandai sangat.hehehe

atie,
takdak plan nak balik kelate ke? Lama tak tengok afiq ngan arif.Juga mum n dad nyo.

yellow said...

tunggu............ nak surprise... tak leh bgtau.... hehehe... che su, ade durian tak??????