Friday, July 3, 2009

Kita Senasib

Cerita tertunda.
Masa kalut2 "father's day" baru-baru ni, suami saya bawak anak-anak muridnya 5 hari ke Langkawi. Dalam tempuh tersebut, saya ada terdengar anak dara kat rumah ni bercakap melalui telefon dgn abahnya dan ucap happy father's day. Dalam hati, ingat jugak si kecik ni.
Masa abahnya balik, sebaik sahaja masuk ke rumah di pagi-pagi buta hari tu, si kecil ni ambil epal di bawah dan terus bagi kepada abahnya sambil ucap happy father's day. Hehehe. Sebenarnya epal ni adalah antara pemberian anak murid saya sempena Hari Guru yang diraikan beberapa hari sebelum tu. Sekali lagi hadiah "kitar semula" Adil? Baca sini

7 comments:

echah_syed said...

anak sape ler nih..mmg pandai berjimat :)

untung sape buat menantu.. :D

cikgu panji said...

combi,
jimat ke, kedekut?
esok2, mertua pun asyik dpt barang kitar semula je. hehehe

Kujie said...

anak pompuan mmg manje over2 dgn abah

cikgu panji said...

kujie,
maknya garang kot? hehehe

Kak Long said...

Cikgu panji,
bagus, bagus!kreatif dan beriman betul anak dara CP tu sebab dapat mengelakkan pembaziran....

kuIna LadyInRed said...

adiah kitar semula... orait gak tu! bijak & jimat belanja!

CIKGU PANJI said...

kak long,
nak tergelak pun ada.main capai je apa yang ada.

kuina ladyInRed,
memang nasib kami... asyik terima hadiah kitar semula je.