Friday, January 23, 2009

Lagi Cerita Budak Darjah Satu

Ain : Ummi, masa ustazah nak keluar dari kelas, kita cakap Syukran laki ya ustazah.
Kalau ustaz nak keluar, kita cakap Syukran laka ya ustaz.
Ustazah tu perempun, kenapa mesti cakap laki? Laki tu kan orang laki.
Ummi :Laki tu perkataan dalam bahasa arab. Bukan bahasa melayu yang bermaksud orang lelaki.
Ain : Betul le ummi. Laki tu orang lelaki. Ustazah tu perempuan. Mana boleh guna laki.
Ummi :
Bukannn.....@#$%^&*((!!

9 comments:

Intan Rosnitta said...

Bijak Ain!
Auntie pun sokong Ain...

Hihi

:P

zairaza said...

hahaha lawak2.

Abang Long said...

LUKU ... kalau masih tak faham ...hahaha

cikgu panji said...

intan,
macam2 cerita dia bila balik dari sekolah.hari kedua sek dibuka baru2 ni saya ada letakkan fail utk dihantar kpd ckgu dalam beg plastik sbb masa tu hujan.bila balik dari sek, dia tanya: ummi marah tak, ain bagi plastik tu pada kawan ain sbb dia kencing, habis baju basah.cikgu bagi baju lain.jadi, mcmana dia nak bawa balik baju, kain basah tu.ain pun bagi plastik ummi kat dia.

nor,
kadang2 mulut dia mengalahkan org tua.dan dia selalu jealous ngan c. su.Kalau gi kedai, c su beli 2 barang, seboleh2nya dia pun nak 2 barang. kalau c su sembang panjang ngan ayah su, mula le dia cakap: abah ni keccek ngan ummi sokmo,ngan ain tak keccek.Eeeee

cikgu panji said...

ab long,
memang nak kena luku.hehehe

echah_syed said...

ni mesti ikut gen ma dia bebel non stop :p

bakal pendidik gak ni.. :)

arsaili said...

salam...lawaknya ain...sungguh bijak....moga berjaya cam ummi dan abah dia

cikgu panji said...

combi,
kita tak byk mulut le...hehehe

arsaili,
berjaya mcm uncle arsaili baru betul.

echah_syed said...

CP >> betol..kalo tidak ko mesti pemes giler masuk dlm guiness book of record!

atau pun jd tontonan dlm youtube ekeke :p