Saturday, October 4, 2008

4 Syawal

Sambil menunggu ketibaan tetamu, CP melayan model sambilan ini berposing.

Hidangan ala kadar
Anak-anak muridku yang berjaya sampai
walaupun mengalami kesesatan yang teruk. Hehehe
T kasih kerana telah bersusah payah untuk sampai ke teratak ambo.


24 comments:

arsaili said...

salam..nak berziarah raya bole? umm since jauh berziarah cyber jer la..ahaaha..salam kat cikgu yer

cikgu panji said...

arsaili,
No problem...pagi ptg pun boleh ziarah. hehehe

Intan Rosnitta said...

Menyesal sungguh x ambik no.phone cikgu sblm balik raya hari tu... huhu.

CIKGU PANJI said...

Intan,
belum ada jodoh...lain kali ye

Jie said...

amboiii...posting sakan dia tu. Banyak entri...tgh gud mood la tu..byk ke dpt duit raya..heheheh

cikgu panji said...

mood byk baik sbb masih pagi...tapi bila dah ptg, mata pun mengantuk, angin dia boleh tahan jugak.

echah_syed said...

lame tak mai sini.. rindu kat CP laa :)

kina said...

salam hari raya cikgu...

nordee said...

amboi...sakan berposing anak CP..memang suka bergambar ke?

cikgu panji said...

combi,
saya tunggu je nak kasi kuih raya... combi tak datang. sekarang dah habisss

cikgu panji said...

kina,
salam aidil fitri. t kasih singgah

nordee,
ikut mood jugak, hari tu kira mood baik le.

atie said...

cik su....
tau dak na buat kerabu perut ltak santan tu mcm mane....
tolong la cik su.......
kalau nak letak nangka boley tak???

suara said...

salam lebaran cikgu...
keluarga belah suami su ramai yg jd cikgu... mmg meriah dgn kunjungan anak murid. Sonok kan?

cikgu panji said...

atie,
masak mcm kerabu biasa je.
bhn tumbuk :
bawang merah (mayang n goreng tanpa minyak)
lada hitam,serai
kemudian + ikan rebus/ikan bakar.
cincang mangga muda + kacang panjang + daun serai kayu
+ perut + kelapa goreng +
masukkan santan pekat + garam gula.
kacau sebati, hidang.

cikgu panji said...

su,
Hujung minggu ni anak2 murid nak datang beraya lagi.memang seronok...

cikgu panji said...

opss...atie,
letak nangka pun boleh. asalkan kerabu, semua sedapp

atie said...

tq bery much cik su tersayang!!!!!!
nanti boleh bg resepi bubur lambuk version cik su ngan mek pulak....

mmmmm best, best, best, hari tu nak makan byk bubur lambuk tu malu la....ramai org!!!!! hahahaha....

btw...apis dah terlepas....nak makan mee kari cik su(betol ke mee kari???).. sungguh menyesal...sebab saya telah mengapi2 kan die... yg mee kari tu sedap..

atie said...

Allah cik su...mane nak cari...magga muda ngan ngan daun serai kayu?????? aduss!!!!!
hancur berkecai nak makan kerabu yg sedap!!!!!

this is my 1st trial.... mesti buat exactly mcm resepi cik su

cikgu panji said...

atie,takde mangga muda pun no hal... letak je bunga kantan yg dipotong halus dan air limau nipis. daun serai kayu pun kalau takde takpe.masih lagi sodap.
balik kb lain kali, kita masak pulak bubur lambuk tu.

zairaza said...

haha ni sorg lagi klakar. smpai sinih kak atie cri resepi. mantap eyh. tuntut ilmu abes2 ngn che su. nnti sy balik nak makan. haha

cikgu panji said...

nor,
rasanya k atie tu silap tempat. org yg ditanya pun bukannya expert sangat bab masak memasak nih. hehe

ATIE said...

ye ke salah tempat??? saya tanye directory saya...die kata, che su masak paling best.... hehehe...(jgn kembang pulak che su...)

che su biler nak g umah saya..... tak aci g kl tak g pon umah saya. jgn kata nak nampak bayang...bau asap bas pon tak sempat...

atie said...

nor.... jgn la jeles2... nor balik nati...kak t dah publish buku resepi sendiri...(hasil dr korek resepi sane sini...)

cikgu panji said...

atie,
nak gelak guling-guling baca pujian yg melampau tuh.
nanti le...kita pun teringin jugak nak merasa swim pool kat rumah atie. Ain kan? kan?