Monday, October 27, 2008

Berinai Pagi

Malam tadi makcik ni dah berinai.
Oleh kerana inai tersebut dari daun pokok inai, maka pemilik blog inilah yang terpaksa rela menumbuk dan menempeknya.
Dan seperti yang telah diduga, bila mata pejam, inai ini hanya memerahkan cadar dan bantal sahaja. ( Ada unsur malas disini....malas nak balut, ikat segala.hehe )
Pagi tadi, sebaik bangun dari tidur dan bertukar baju seluar, makcik ini beria-ia nak berinai lagi. No problem sebab hari ini cuti. Seronoknya....




Semalam, semua sekolah sekitar ni cuti. Sekolah kita je buka. Ain kan? kan?

9 comments:

Anonymous said...

nasi tumpang habis dah ke? Ke nak makan sorang2 je
MSF

ija said...

teringat masa kecik2 dulu.suka sgt berinai..

echah_syed said...

precious pun suke sgt inai mase dia kecik2 dulu..

pastu bila dah pakai inai..kita laa kena tolong garu kalo dia gatal hiks :D

cutenyerr anak dara dia..dah ade org booking..? :p

cikgu panji said...

musafir,
nasi tumpang? dah habis...hehe

ija,
masa kecik dulu,kita pun suka berinai jugak.

combi,
mak precious tak suka berinai ke?
Opss...org perak yg merantau ke sabah dah isi borang.tapi rasa macam nak reject je...hehe

Intan Rosnitta said...

Salam cikgu,

Dah lama x berinai. Kat sini susah nak jumpak pokok inai...

TokNabe said...

Tu seksa semalaman kalau tengah gatal tu.....

cikgu panji said...

intan,
beli inai kat maiden je...senang

tok,
tempek inai masa mata dah kuyu. bila lena, garu je kat mana gatal.bangun pagi satu jari pun takdak inai...hehe

Kujie said...

raya baru ni inai kat jari kaki...cun lagi ni..lum ilang

cikgu panji said...

kujie,
kalau sampai kaki pun berinai, kalahlah ain.hehe
bila dah tinggal sekerat tu lagi cantik.