Saturday, August 2, 2008

Kerahan Tenaga

Hari ni CP tinggal berdua dgn Si Buahati.
Selepas breakfast, kami melipat kain yg berbakul-bakul itu.
Makcik ini hanya melipat pakaian "kecik".


Selebihnya, makcik ini bertugas menyusun pakaiannya dalam almari.
Kuatnya menyusun hingga tercabut pintu almari. Langgar ke tumbuk makcik oii.



Selesai acara lipat melipat dan susun menyusun, kami berdua beralih kepada acara bermain air. Disebabkan mop hanya satu, jadi kami bertugas secara bergilir-gilir. Seperti biasa, makcik ni sekejap je rajinnya....


Semasa giliran CP mengemop lantai, makcik kecil pula asyik dengan aktivitinya. Bergoyang bersama rancangan Tom Tom Bak. Bertambah satu lagi kerja CP. Menjerit...lantai licin. Last sekali, CP yang terlentang dan makcik ni berguling-guling ketawakan CP.

Kerahan tenaga akan bersambung pada minggu hadapan. Sekian.

10 comments:

ijad said...

salam... apa khabar...

CIKGU PANJI said...

ijad, Alhamdulillah baik

IBU KUMBANG said...

Wah! trained anak dara sejak kecik ye.. comel anak dara akak..

zairaza said...

haha layan tom tom bak.
rajing eh spupu nor soghe neh.

CIKGU PANJI said...

ibukumbang,
masa kecik ni rajin, dah besar belum tentu...hehehe

nor,
ain rajin serupo spupu dia le.
guano org jerman senyap jah...takdak pun dlm YM?

ija said...

hihi..klako tgk ain..kan main lagi bergoyang depan tivi yek..

echah_syed said...

cute makcik goyang inul..psstttt combi pun suke tom tom bak tau :p

cikgu panji said...

ija,
si kecik ni pantang dengar muzik rancak. mula le bergedikk.

combi,
ikut bergoyang jugak ke??
seronok tengok budak2 tu petah bercakap.

Kujie said...

wahhh...tu trick nk minta tukar almari baru tu..

ehhh... saham tinggi anak dara ni..rajin

cikgu panji said...

kujie,
menyemakkan rumah laaagi rajin.
hehe