Friday, July 11, 2008

Pembuka Selera

Lama tak masukkan pic makanan. Hari ni sebaik sahaja balik dari pasar makcik terus masak. Jadi, urusan menyediakan makan tengahari telah siap lebih awal daripada kebiasaannya. Dan tanpa berlengah lagi, blogger mengambil tugas seterusnya dari makcik tukang masak. Snap kiri, snap kanan. Rasanya inilah lauk yang paling menyelerakan dan pic terbaik CP untuk tengahari ini. Hehehe



Sotong tanpa nama

12 comments:

Akak said...

Salam Cikgu Panji..

terima kasih sudi mai blog akak.

Hurmmm sedapnya sotong tu, email resepi kat kak boleh ke? Yummy!!

Akak

echah_syed said...

pandai masak ekk..patut abe syg :p

Intan Rosnitta said...

Lah...cikgu kata snap kiri, snap kanan tapi pic tu fokus kat tgh2?

Jgn marah cikgu, gurau ptg2 Jumaat ni...hehe :D

CIKGU PANJI said...

Akak,
ini resepi orang malas. cili padi ditumbuk dgn belacan, garam dan gaul dgn sotong rebus.Masukkan air limau nipis, daun kesum n kacang panjang. Siap...

CIKGU PANJI said...

combi, pandai msk air dan maggie je...lain le org itu, pandai masak cokelat cake lagi....hehe

CIKGU PANJI said...

intan,
pic kiri kanan tu tak lawa, yg tgh2jugak lawa...

Hafzan Lazim said...

hahahah. Ingin memulakan peperangan lagi ke Che Sue?? Saya mengaku kalah di petang hari lagi.hehehe

Hafzan Lazim said...

ops salah entry!!! sorry dan malu. hahahhah

Hafzan Lazim said...

betul doh entry sbnrnya. tapi tersangat-sangat lapar sampai tak boleh berfikir dgn waras. hahahhahah

cikgu panji said...

Ok, c su janji takde lagi n3 makanan sebulan dua ini. kalau tak ingat, tak berdosa kan??

Hafiz Lazim said...

hahaha...n3 makanan la bagus che sue...bulih mengembangkan idea saya untuk makan malam...

hafzan lazim said...

hahhahahaha. laa tak kisah pon Che Sue. Suka jah entry makan-makan. sajo jah koyal berdrama.